Дечије ликовно стваралаштво у Бору

Изложба ,,Дечије ликовно стваралаштво у Бору“ прва је изложба ретроспективног карактера у Музеју рударства и металургије ,,Бор“ у којој ће бити изложени најбољи радови ђака, од V до VIII разреда, борских и осталих основних школа наше општине.

Ту ће бити изложени награђени радови ученика који су успели да остваре право на учешће у уметничком Салону који организује Музеј рударства и металургије ,,Бор“. Салон је такмичарског карактера и одржава се од средине 80-их година 20. века. Радове који се излажу на Салону бирају наставници ликовне културе у сарадњи са Музејем.

Такође, видећемо и најбоље радове који су настали током ,,Дечијег отвореног атељеа“ који се одржава сваког 18. маја на Дан музеја.

Радови изложени на овој изложби су из разних година, тако да теме и мотиви на њима варирају од тадашњих актуелности, било да је то обележавање неког јубилеја, годишњице рођења неке личности, или теме везане за екологију, урбанистичке идеје као и све остало што се у датом моменту чинило младим ауторима интересантним и вредним овековечења на листу хартије.

Циљ Музеја и наставника ликовне културе јесте да овим манифестацијама заинтересују децу различитих узраста за ликовне уметности, да подстакну њихову креативност, да покажу њихово умеће у датим темама и да уједно открију нове младе теленте.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *