Dečije likovno stvaralaštvo u Boru

Izložba ,,Dečije likovno stvaralaštvo u Boru“ prva je izložba retrospektivnog karaktera u Muzeju rudarstva i metalurgije ,,Bor“ u kojoj će biti izloženi najbolji radovi đaka, od V do VIII razreda, borskih i ostalih osnovnih škola naše opštine.

Tu će biti izloženi nagrađeni radovi učenika koji su uspeli da ostvare pravo na učešće u umetničkom Salonu koji organizuje Muzej rudarstva i metalurgije ,,Bor“. Salon je takmičarskog karaktera i održava se od sredine 80-ih godina 20. veka. Radove koji se izlažu na Salonu biraju nastavnici likovne kulture u saradnji sa Muzejem.

Takođe, videćemo i najbolje radove koji su nastali tokom ,,Dečijeg otvorenog ateljea“ koji se održava svakog 18. maja na Dan muzeja.

Radovi izloženi na ovoj izložbi su iz raznih godina, tako da teme i motivi na njima variraju od tadašnjih aktuelnosti, bilo da je to obeležavanje nekog jubileja, godišnjice rođenja neke ličnosti, ili teme vezane za ekologiju, urbanističke ideje kao i sve ostalo što se u datom momentu činilo mladim autorima interesantnim i vrednim ovekovečenja na listu hartije.

Cilj Muzeja i nastavnika likovne kulture jeste da ovim manifestacijama zainteresuju decu različitih uzrasta za likovne umetnosti, da podstaknu njihovu kreativnost, da pokažu njihovo umeće u datim temama i da ujedno otkriju nove mlade telente.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *