Отворена самостална изложба слика ,,Сећања”

31.01.2019. у 19 часова, отворена је самостална изложба слика ,,Сећања” госпође Мире Динић, у галерији Музеја рударства и металургије ,,Бор”.

У прилици смо да се упознамо са делима госпође Мире Динић којој сликарство није основна делатност већ љубав. Узимајући у обзир професију госпође Динић, професор математике у пензији, и њено искуство са уметничким техникама и у самој уметности, може се недвосмислено рећи да је њено ликовно стваралаштво веома живописно и богато.

У њеним пејзажним сценама види се стабилан потез, богат и квалитетно искомпонован колорит, а саме сцене су везане највише за места која су госпођи Динић од изузетног, сентименталног значаја. Њени радови немају само уметничку вредност, имају ту моћ да инспиришу и можда да подстакну људе да се опробају у бављењу неким видом уметности пошто су дела госпође Динић доказ да за уметност никада није касно.

Ликовно стваралаштво госпође Динић велики је допринос нашој локалној уметничкој сцени и надамо се да ћемо у будућности видети још много њених ликовних остварења.

 

маст.ист.ум. Драган Николић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *