Камен и река инспирација сликара Драгољуба Фируловића

У Музеју рударства и металургије у Бору отворена је прва самостална изложба слика Драгољуба Фируловића из Неготина „И камен и звук“. На изложби је приказано 20 слика, акрила на платну,а инспирација му је био камен.

Фируловић је одрастао поред Дунава, што значи да су му камен и река блиски срцу. На овим платнима он нам приказује визије камена под водом као да је од природног материјала“,рекла је директор Музеја рударства и металургије у Бору Драгана Игњатовић.

Мени је камен оно што ме вуче да га читам, да уђем у суштину нашег постојања. Драго ми је што сам у Бору, јер у овом рударском граду из грумења извлаче оно што је суштина и много вредно, али не само материјално, него и духовно и суштински у смислу постојања”, рекао је Драгољуб Фируловић.

За Фируловића кажу да је свестран уметник. Осим што је сликар, он је и песник, музичар.

Ја сам пре свега сликар, али наравно поезија је нешто што се прожима кроз моје сликарство, као и музиока и тон“, додао је Фируловић.

Драгољуб Фируловић је излагао 30 пута самостално и на више групних изложби у земљи и иностранству.Учесник је великог броја ликовних колонија у Србији и свету, а његове слике налазе се у збиркама бројних колекционара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *