Отворена изложба „Девојко мала“

Песмом „Девојко мала“ у Музеју рударства и металургије у Бору отворена је изложба хаљина из шездесетих и седамдесетих година прошлог века, под истим називом као и ова композиција. Било је то вече романтике и присећања на време о коме говоримо са носталгијом. Идеја да се прикажу хаљине из овог периода настала је спонтано као резултат вишегодишње сарадње са чланицама Актива жена, каже аутор изложбе Сузана Мијић и додаје да су припреме за изложбу и прикупљање предмета трајале више година. Уз то истраживала је живот тих година у Бору.

Дуге вечерње, али и мини хаљине крајем шездесетих и почетком седамдесетих година сачувале су сећања на велики број забава, другарске вечери и различите свечаности које су у то време биле веома популарне. Боранке су очигедно имале стила и пратиле светске трендове у одевању.

„У то време биле су популарне дуге и мини хаљине, али све више борске даме су откривале и руке”, нагласила је Сузана Мијић.

На изложби „Девојко мала“ приказани су и модни детаљи, ташне, ципеле, накит , шалови, каишеви, дакле све оно што жену чини женственијом, модернијом и лепшом. Тих просперитетних година Боранке су управо тако и изгледале.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *